Autor: 021.rs

Novi Sad
11.05.2022.
12:00 > 09:02
Advokatska komora Vojvodine organizuje danas u podne protestno okupljanje ispred zgrade suda u Novom Sadu.
  • @-adv-

    13.05.2022 09:00
    Mislim stvarno.
    Bože mili...Kakav je to osećaj za prioritet??
    Kako može biti neki nepravilan status mirovanja urgentniji od fizičkog nasilja??
    Postoji li u ovom gradu i jedan građanin s mozgom??
  • Horor film

    12.05.2022 23:42
    Meni je jako strašno što se u komentarima vidi da ljudi smatraju da sudska odluka zavisi samo od truda advokata a ne od pravnog predmeta ...

    kao da je suđenje utakmica među advokatima a ne odnos zakona prema pravnom sporu i dokazima - čemu sve ni tužilac ni advokat i nije neophodan već samo sudija i jasni dokazi.
  • @M.M. i kompanija

    12.05.2022 22:38
    Nisam pravnik ali znam.
    Pravni sistem je sistem koji ima pravila po kojima radi i nije svemoćan ni idealno pravičan i njegova suština je u stalnom unapređivanju koje se odvija na bazi primedbi. Ne postoji pravilo "plati pa klati " niti pravilo "koliko para toliko muzike". Građanin po pravilu ne mora angažovati advokata. Kao što može i sam da se ošiša, sam sebi da šije odela, sprema, uzgaja hranu, majstoriše, uči decu itd. A kada te usluge plati nikada ne dobija garanciju kvaliteta. Zato se traže preporuke ali ni one nisu garancija i tako je u svim profesijama. Pravnici nisu ništa lošiji od drugih. Šta više čini se da su visoke nauke niže plaćene od običnih poslova a nose mnogo više rizika odgovornosti neprijatnosti i traže ogromnu stručnost i godine učenja i neprestano usavršavanje i praćenje promena. Najlakše je kritikovati druge. Nauči nešto o pravnom sistemu pa ćeš videti koliko je to pretežak ,prestresan i nezahvalan posao. Postoji kodeks koji se mora poštovati a ako se prepozna da je nešto prekršeno žali se Tužiocu koji reaguje samo na krupnije probleme. Podrazumeva se da je klijent svestan rizika neuspeha. Kao kada ide na operaciju. Ni ti da si advokat , doktor ne bi mogao garantovati 100% željeni ishod u svim situacijama. Nejasno je na šta se žalite a sa konkretnim primerom možete da se obratiš Tužiocu, državi, novinarima i otvoriti važna pitanja. Država generalno uvažava sve smislene predloge i primedbe - ali sa velikim zakašnjenjem. Zato i postoje primedbe na njen prespor rad.
  • Kakav spin

    12.05.2022 22:11
    @R
    Ne volim spinovanje. To što si izvršio zove se "spinovanje" i obično se radi za pare - svesno si ili nesvesno korumpiran. Pošten čovek ne brka probleme. Plaćanje poreza i zaštita od nasilja nisu isto. Porezi se plaćaju kroz sve a država ima ogroman prihod od pravosuđa čiji rad omogućuju i pokreću advokati. Osim toga pravo na zaštitu od nasilja ima i onaj ko je dužan za porez, bukvalno svako živo biće. Spinovanje si naučio od političara koji nisu smeli tome da te uče jer je nemoralno i štetno za društvo. To ne doprinosi ničemu i ništa ne rešava već pravi veće probleme. Tako se u životu ne pristupa problemima i ne razgovara ni sa kim.
  • Visoka nauka

    12.05.2022 21:52
    @M.M
    Pravda i uspeh na sudu u suštini uopšte ne smeju da zavise od advokata. Ako to ne razumeš... Advokatura ne služi otkupljivanju greha a zakoni su daleko od savršenih. U Novom Sadu imaju previše zahteva za zastupanje, ne mogu da se posvete jednom a dodatno je otežano što se zakoni stalno menjaju i što je sistem u haosu. On samo služi tome da se sudiji bolje pojasni slučaj jer građani to ne umeju. OSim toga, pravosuđe je takvo da se u jednom sporu analizira samo primenjivost jednog zakona - a to nije isto što i pravda. Visoka je to nauka i naše pravosuđe nije za pohvalu. Odatle i potiče ideja za ulazak u Evropsku uniju jer imaju bolji sistem kakav mi nikada nećemo uspeti sami da napravimo. Kod nas se ne zna "ni ko pije ni ko plača" u svemu i uvek je tako bilo.
  • @M.M.

    12.05.2022 18:57
    To je diskutabilno, naravno da ne može pravično cenovnik da pokrije sve slučajeve. Ima puno slučajeva kad čovek nije kriv a plaća. Na neki način to je kao razboljevanje, znači nepravda. Ali teško je ovako uopšteno diskutivati. Generalno oni nisu sotone a bolja organizacija i saradnja sa građanima doprineli bi boljim pravilima.
    Suština problema je što Skupština nije narodna već stranačka jer ona donosi zakone i to je upravo i glavni prigovor advokata a ne njihove krivica.
    Čija je krivica? Ne bi verovao.
    Nas građana. Zato što nemamo pojma o državi i građanskim dužnostima.
    Ne može se to preko noći sve odjednom popraviti time što se pljune na advokata.
    Malo je teže. Kapiraš?
  • - adv -

    12.05.2022 08:46
    prvo rešite disciplinski u AKV
    Ako već štrajkujete ispred suda zašto ne proverite šta je sa disciplinskim postupkom koji se vodi protiv vašeg kolege advokata koji je gradonačelnik doveo za načelnika Uprave za opšte poslove u Novom Sadu. Ko koči disciplinski postupak i po čijem nalogu. Kako vašem kolegi advokatu može da miruje radni odnos u advokaturi, kada je to suprotno Zakonu o zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave i APV. Ne može da bude upisan u AKV i da bude načelnik uprave.
  • Poznavalac

    11.05.2022 16:27
    predlog
    11.05.2022 • 09:32
    U zakonu treba da stoji da advokat nema pravo da naplati bilo šta dok ne uspe da okonča postupak pozitivno po klijenta.
    Ništa u toku postupka i ništa ako ne dobije postupak.
    I fiskalne kase obavezno.
    Hvala - Vaš glas je zabeležen (-1)

    Bravo genije. Kako se ovoga niko do sada nije setio. Hmm, dobar izum. Neko radi za mene, ali džabe. Kakav blam od komentara.
  • M. M

    11.05.2022 15:40
    @@
    A cenovnik,Advokata nikada negresi,a...?! Cim udjes,poturiti cenu,normalno bez racuna a posle,sud,zakon..itd su krivi pa odugovlace a dotle,klijent placa i kada se izgubi spor,zalbe i opet placaj! Nema bre vise,toga jesi primio pare ima da kopas i debelo oznoji za svog klijenta! Izgubis spor,vrati novce! E tako je sa nama koji smo skromnog obrazovanja a bogme i sa,falsifikovanom gospodom!!! Pare su pare!!!
  • @M.M

    11.05.2022 15:31
    Promenila se sudska praksa, sva pravila su drugačija, ne znaju šta ih je snašlo, pokušaj da razumeš, nisu oni krivi..
  • Mr N0

    11.05.2022 10:28
    ...
    Pravda za Karadžu. Piromane na dugu robiju..
  • Uglješa

    11.05.2022 09:50
    Da da, vratiće ti.
    17
    -9
    M. M
    09.05.2022 • 19:58
    M. M
    Dve godine mene Advokat vuce za dzep! Svaki izlazak na sud 100,150 evra neko kuckanje 50evra i na kraju,paaa znas,ovo ono,jasam mislio,itd!!! A kada si uzimao,pareeee...pa obecanje!!! Sada dase,namirimo?! Sta gaje kostalo da kaze,to i to,oced nejces ima drugih! Ali pare,musterija i sada...nemoj da bijes,more svaki evro,ces vratiti kako god???Banda breee

    Nivo seljacizma je toliki da boli preko ekrana. I ovo čuveno "nejće". Pola naroda nam izgleda uopšte nije išlo u školu... Osnovnu, razume se.
  • Adv

    11.05.2022 09:40
    Oni traže da se rasvetle nnihovi licni problemi. A to sto oni blokiraju i diktiraju rad sudija i policije zarad zastite svojih klijenata na ustrb postenih gradjana. A takvi advokati ne mogu bito kaznjeni ni od. Komore jer vrana vrani ne vadi oci... Pravde nema, advokati se dogovaraju sa sudijama. I advokatima o ishodu predmeta, ne placanju porez niti zdravstveno.... Srbijo gde si ti ni pravde ni uredjene drzave...
  • /

    11.05.2022 09:40
    /
    cuj protestvuju. laju na mesec.

    oni barem mogu uceniti vlast i kriminalce tako sto ce im smestiti robijanje.
    ili su moroni nesnalazljivi ili olos lopovski
  • predlog

    11.05.2022 09:32
    U zakonu treba da stoji da advokat nema pravo da naplati bilo šta dok ne uspe da okonča postupak pozitivno po klijenta.
    Ništa u toku postupka i ništa ako ne dobije postupak.
    I fiskalne kase obavezno.
  • advokado

    11.05.2022 09:24
    pravda
    kad se pravo tumači na advokatski zelenaški način pravda je surova
  • V

    11.05.2022 09:24
    V
    Mozete non,stop protestovati,slaba vajda! Iskompromitovaliste se i vas zanat,uvrstili u kriminal! Zasto? Zbog para! Uzimate bagerom i nikom nista neplacate! Nemate podrsku ni gradjana ni "drzave"!!! Cutite da nebude javni obracuni!!!
  • @M.M.

    11.05.2022 09:09
    Ala si se "nalupao" gluposti.
    Nije tebi advokat dužan pa sa te "zavlači", ne zavisi od njega.
    Ne može advokat garantovati uspeh na sudu. A "kuckanje" i izlaz na sud zahtevaju pripreme.
    Dešava se da pogreše, kao i lekari, menjaš advokata.
    Ali sudeći po tome kako agresivno pišeš ti si pravio zabranjene probleme a onda tražio magiju i krivio advokata.
  • Advokat

    09.05.2022 23:50
    Ko je kriv
    Advokati su sami krivi za svoj položaj. Svaka šuša koja ne zna šta će a nekako položi sve te ispite ode u advokaturu. NS je postao raj za prekodrinske i provincijalne studente, a zatim i advokate, koji umesto da profesiju održevi unaprede, srozaju je, prvo cenama pružanja usluge, zatim odnosom i ponašanjem. Advokat ako je u kriminalu treba da odgovara kao i bilo ko drugi. Protest je ispod svakog nivoa, ako komora mora "na ulicu", ona nema nikakav uticaj i bolje da rukovodstvo da ostavku.
  • M. M

    09.05.2022 19:58
    M. M
    Dve godine mene Advokat vuce za dzep! Svaki izlazak na sud 100,150 evra neko kuckanje 50evra i na kraju,paaa znas,ovo ono,jasam mislio,itd!!! A kada si uzimao,pareeee...pa obecanje!!! Sada dase,namirimo?! Sta gaje kostalo da kaze,to i to,oced nejces ima drugih! Ali pare,musterija i sada...nemoj da bijes,more svaki evro,ces vratiti kako god???Banda breee
  • A

    09.05.2022 17:54
    A
    A kada otimate sa izvrsiteljima tudju imovinu i delite zaradu sve je uredu! Moreeee mrsss bando neznas koje gori!!! Budite srecni sto narodu jos nije puklo toliko davas jure po ulicama javno!!! Nego ovako sa vremena na vreme davas upozori?!
  • NSTulip

    09.05.2022 17:44
    Advokati placaju porez, a koji imaju veliki promet su i u sistemu PDVa. Sa firmama, osiguranjima, vecim klijentima se sve radi preko racuna. Licno sam za fiskalne kase jer bi to garantovalo da se svim advokatima plati odmah i po tarifi, a ne na dodjem ti, na pa kako se dogovorimo, na naplati se od troskova i slicno. Notari vas razvale tarifom, uzmete racun, platite i ne kukate. Kukate na advokate koji u celom lancu najmanje zarade i kojima jedinima u sistemu nije garantovan monopol i kontrolisano trziste. Ima i medju njima bisera, ali su u velikoj manjini.... Razmislite koliko platite overu ugovora, a koliko sastavljanje istog?
  • Đorđe

    09.05.2022 16:53
    Pravda za advokate i izvršitelje!
  • Slavko

    09.05.2022 16:35
    Uvesti im kase i dodatne poreze jer su oni ekstra profiteri i polukriminalci.
  • Sta me Briga.

    09.05.2022 14:27
    Advokati se bune
  • g pen

    09.05.2022 13:18
    Ima izreka, ,,sa kim si takav si" i jos bolja ,,Ko sa djavolom tikve sadi..." Ima pitanje, ko je tu djavo?
  • Sofija

    09.05.2022 13:07
    Kako sejes tako zanjes..tako su nam stari govorili.u otezanim uslovima rade jer su doterali cara do duvara.misle "neko" ce resiti njihove kriminalne radnje.e nece.ili ce resavati ili ce nestati kasta "pravednih".
  • Dokle?

    09.05.2022 13:01
    Džabe protestujete ispred suda, nije sud kriv vec Policija koja ne zna ili u nekim slučajevima neće da uradi svoj posao, da pravi nalogodavci i izvrsioci ne bi isplivali na povrsinu a sve to pod plaštom SnS-a...Dokle će nam nametati te poštene načelnike koji završavaju na specijalnom sudu za organizovani kriminal, i mi onda očekujemo neku pravdu...Ccc
  • Nenad. G

    09.05.2022 12:50
    Nenad. G
    Napada ce uvek biti da niste tako alavi na novac klijenate uz razna obecana! Da neulazim u detalje?!!! Ako idete da dobijete status zasticenog lica...e onda svaki porezni obveznik ima prava na to!
  • Ja

    09.05.2022 12:48
    Prvo ih treba adekvatno oporezovati, drzava u drzavi su pa onda resavati “ostale probleme”! A oni neka razmisle zbog cega im se ovo desava i s’ kim “sklapaju pakt-ove”.
  • R

    09.05.2022 12:46
    R
    Kada budete,placali porez,pdv,uvesti fiskalnu kasu,mozete protestvati,punim pravom! Ovako vi ste,svi "kao" pametni a mi ostali,glupe ovce!!!
  • Bb-ns

    09.05.2022 12:30
    Pa, palili su auto od advokata Radovana Štrpca, gde je on na ovom spisku?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna